+36 30 990 8992 info@company-365.com

Ha csak a Shoprenter -10% kuponkódért jöttél az oldalra:)

SR_ID292_0224TG

 

Shoprenter vagy egyedi fejlesztésű webáruház?

Ha most szeretnél belevágni egy webáruház megnyitásába, biztosan eljutsz arra a pontra, amikor felmerül a kérdés: Béreljek vagy készítessek egyet? A válasz röviden: Attól függ, hogy mire használod majd a webshopot. Nézzük akkor részleteiben!

Webhop ár

Ez általában a legkritikusabb kérdés. Ha kevés a tőkéd, akkor az indulásnál lehet, hogy érdemes a Havi előfizetéses Shoprenter áruházat választanod, és a pénzed inkább árucikkekbe, vagy marketingre költened. Na de mennyi az annyi? A Shoprenter havi  bérleti díja a kiválasztott csomagtól függően változik. Ha sok terméked van és ezért szükséged van termékszűrőre, akkor sajnos a GOLD csomagra lesz szükséged:

Shoprenter árak 2020

Egy egyedileg készült webáruház, ami hasonló tudású kb. 300e ft. Tehát kb. 10 hónapnyi bérlési díj után kezded utolérni magad. Itt azonban bejön egy fontos szempont az utólagos fejlesztés!

AZ OLDAL ALJÁN TALÁLSZ EGY SHOPRENTER -10% KUPONKÓDOT és egy 14 NAPOS INGYENES TESZTELÉSI LEHETŐSÉGET!

Karbantartás és fejlesztés

Ez szokott lenni a csúnya apróbetűs rész, amit senki sem figyel, majd sajnálattal konstatálja, hogy nem számított ilyen többlet költségre.

A Shoprenter előnye, hogy a készítők folyamatosan fejlesztik, így „ingyen” az öledbe hullanak a frissítések és az új funkciók. Természetesen van amiért itt is fizetni kell, de általánosságban elmondható, hogy nem neked kell foglalkozni ezekkel a dolgokkal.

Az egyedi webáruházat karban kell tartani, és ez pénzbe kerül. Egy általános WordPress weboldal + Woocommerce webshop esetén havi 6.000.- Ft az oldal folyamatos frissítése, mentése. (saját ár, más cégeknél lényegesen több is lehet, kérdezz mindig rá előre).

A fejlesztések terén elmondható, hogy az egyedi webáruház szinte végtelen bővítési lehetőséggel bír, és ez hatalmas előnye. Elképesztően sok cég készít kiegészítőket a Wocommerce áruházhoz és ezek 20-60 dollár körüli árakon megvásárolhatóak. Az EU területén értékesítenél, és mindenhol más az adó? Szeretnél egyedi csomag ajánlatokat készíteni, amelyekben a termékek méretét külön ki lehet választani? Nem probléma, szinte minden dologra van már egy megoldás.

Shoprenter a dobozos webáruház

Miért szoktuk ezt mondani? Mert olyan ez, mintha egy Windowst vennél. Kifizeted és használod, néha lesznek vele problémáid, de alapvetően kész és jól működik. Azt viszont felejtsd el, hogy Bill Gates majd a kedvedért külön funkciókat tervez, vagy hogy te házilag belebarkácsolsz a rendszerbe. Ez hatalmas tudást igényel, de ha még rendelkezel is vele, akkor is tudnod kell, hogy a Shoprenter webáruházad a bérbeadó cég szerverén csücsül, és te csak korlátozottan férsz hozzá a fájlokhoz, lesz amit pl. soha nem láthatsz. Ez persze jó is, mert nem tudod tönkre tenni. ? Szóval kezdőknek szerintem abszolút ajánlható.

Webáruház design

Ez az én személyes vesszőparipám, mert talán ezen a ponton fogható meg leginkább a különbség. Míg az árak, karbantartás, és fejlesztési költségek egy év időtartamában már kezdenek megegyezni, a design soha nem lesz olyan a Shoprenter esetén, mint egy egyedi áruháznál. A marketing üzenet szerint tetszésed szerint átszabhatod Shoprenter áruházad megjelenését, de ha figyelembe vesszük, hogy ezt a munkát profi módon maga a Shoprenter 1.000.000.- Ft feletti áron végzi el, akkor azért minimum gyanakodni érdemes, hogy ez azért nem olyan egyszerű munka.

Miután több Shoprenteres áruházat sikeresen átszabtunk egyedi megjelenésűre, a következő fogalmazódott meg bennem. A félreértés abból adódik, hogy kinek mit jelent egy új, egyedi design. Van, aki attól, hogy felkerül a logója, pár szép kép, és kap egy hatásos hátteret, már ovációban tör ki. Mások pedig alapnak tekintik, hogy ide kérnénk egy új szűrő boxot, a termékeknél legyen részletfizetési lehetőség, stb… Fontos tehát tisztázni, hogy mi számít design átalakításnak, és mi számít funkció bővítésnek.

Beszéljük akkor egy kicsit a Shoprenter bérelhető webáruházának design költségeiről is. A sima átalakítás nálunk minimum 150e Ft, és ez tényleg az alja az árnak. ezt tehát mindenképpen vésd az eszedbe, de legalábbis a költségoldalra vezesd fel, amikor összehasonlítást végzel.

Ezzel szemben az egyedi áruház már eleve egyedi design szerint készül el, így ez a többlet költség ott nem jelentkezik!

Aloldalak, blog, hasznos tartalmak

A következő lényeges különbség a tartalom kezelése. Ez alatt nem a termékeket kell érteni, hanem pl. az egyedi landing oldalakat, termékeket részletesen, pl. videókkal, tesztekkel bemutató részeket, hasznos ebook-okat, stb… Egy egyedi webshop esetén nagyon könnyen elkészíthetőek. Persze csendben hozzátenném, hogy a legtöbb webáruház tulajdonos, még a termékeket sem képes teljesen feltölteni idő hiányában, így ez tényleg csak akkor fontos, ha lesz is rá energiád. Azért azt tudnod kell, hogy sok profi áruház él ezzel a lehetőséggel, mert a Google jó eséllyel meg fog jelentetni egy ilyen részletes leírással rendelkező aloldalt, amikor valaki a termékedre keres. Később pedig majd beszélünk róla, hogy a vevő áruházba való beterelése mennyire kritikus szempont.

A Shoprenter megoldásánál is van lehetőség blog, vagy szöveges tartalommal bíró aloldalak létrehozására, de ez azért fényévekkel primitívebb lesz, főleg megjelenését tekintve. A létrehozáshoz egy vizuális szerkesztő ad támogatást, ami kb. a Notepad szintjét hozza. Rendkívül bosszantó dolgok is nehezítik a tartalom készítést, pl. hiába van egy szép nagy monitorod, egy apró kis ablakban kell szerkesztened, vagy egyfolytában kinyithatod extra nagyra, de akkor a ki-be csukogatás lesz idegőrlő. Ha pedig veszed a fáradtságot és egy kis programozással akarod feldobni az aloldal designt, akkor azt kell észre venned, hogy a vizuális szerkesztőben lévő képnek köze sincsen a weblapon ténylegesen megjelenő tartalomhoz.

 Ha tehát fontos, hogy a design elsőre is üssön, sok aloldalt szeretnél mindenféle funkciókkal, esetleg egy szép, jól használható blogra is vágysz, akkor az egyedi mellett tenném le a voksomat.

Fizetési megoldások

Elsőre logikusnak tűnhet, hogy egy webshopban lehet kártyával vagy más elektronikus módon fizetni. Na ez sajnos nincsen így. Minden webshophoz szükséges egy program, ami megoldja, hogy a bank vagy más pénzintézettel összekapcsoljuk a webshopot. Ebben bizony a Shoprenter világbajnok. Számtalan fizetési mód van alapból integrálva az áruházba, így ezzel minimális munka van. Egy kép, hogy mit kapsz kulcsrakészen a Shoprentertől:

shoprenter fizetési módok 2020

Mi a helyzet az egyedi webshoppal? Alapból összesen egy Pay Pal fizetés áll rendelkezésünkre. Szerencsére a nagyon népszerű Barion fizetés mód programja ingyenes, így ezt is tudod használni. Ezt azért szeretjük, mert elég kevés pénzt von le a tranzakciók után, vagyis csökken a költséged, több marad a zsebedben. Pár százalékról beszélünk csak, de elhiheted, hogy egy webshop esetében ez nagyon is, hogy számít. Ha olyan termékkörrel fogsz dolgozni, ami sok helyen megvásárolható, és az olcsósággal akarsz piacot nyerni, akkor ez számodra extrém fontos lehet! (Átlag 1-4% a levont kezelési költség). Kisebb cégek esetén mi inkább a szakértelemre vagy a különleges szolgáltatásokra szeretünk támaszkodni az olcsó árak helyett, de ez egy másik, messzire vezető történet…

Tehát az egyedi áruháznál van két ingyenes lehetőségünk a fizetési kérdés megoldásánál, de mi van, ha mondjuk CIB vagy OTP fizető modult szeretnénk? Fizetni kell érte külön. Jellemzően 30-40e Ft-ot. Ha tehát csak egyetlen CIB modult szeretnél, és ezen keresztül fizet majd mindenki, akkor ennyi lesz a többletköltséged.

Tudod még követni? ? Ne félj a végén majd még egyszer röviden összefoglalom, hogy megkönnyítsem a döntést számodra és lesz lehetőséged az ingyenes demót is kipróbálni!

Webáruház szállítási módok

A webáruházadban megrendelt terméket ki is kell szállítani. Ez elsőre megint teljesen evidensnek hangzik. Jól sejted, ez sem az! ? A webhopokban ugyanis külön program kell, ami képes lekezelni a különböző futárcégek egyedi sajátosságait. Itt ismét a Shoprenteré a győzelem a mennyiség tekintetében, ugyanis rengeteg előre beállított szállítási mód közül lehet választani:

Shoprenter szállítási módok 2020

Az egyedi webshopnál ezt megint saját kezűleg kell telepíteni. Szerencsére itt az árak szerényebbek, a Postapont bővítmény pl. 4990,. Ft a cikk írásának pillanatában. A telepítés nagyon egyszerű, és a beállítást is bárki el tudja végezni. Mindent összevetve azonban csak kell vele dolgozni, vagy megbízni az áruház készítő céget, hogy oldják meg ők.

Kereső optimalizálás – SEO

Ha már elkészültünk az áruházunkkal, akkor jó lenne, ha valaki meg is találná. Na most ha te nem teszel valamit ebben az ügyben, akkor szinte csak a csoda segíthet, hogy valaki véletlenül bekeveredjen a boltodba.

SOHA ne nyiss úgy webáruházat, hogy nem tudod előre, honnan lesznek vásárlóid!!!

A webáruház elkészítése jelenti azt, hogy felépítettél egy üzletet. A SEO és a marketing azt, hogy ki is nyitod minden reggel. Mind a Shoprenter, mind az egyedi áruház bőséges lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a Google megfelelően érzékelje és tárolja le a webáruházadat. Az egyetlen igazi különbség, a tartalmaknál már megemlített egyedi landing oldalak létrehozása. Nézzünk egy példát, hogy érthetőbb legyen.

Megjelenik „Drabálka az elefánt újabb kalandjai” című könyv a piacon. Ha azt szeretnéd, hogy a Google-ben keresők számára Te el tudjál adni ilyen könyvet, akkor érdemes egy aloldalt létrehozni, ami csak erről szól. Ott van a könyv borítója, rövid bemutatása, érdekességek az íróról, esetleges más részek, stb… Na ezt sokkal könnyebb megcsinálni egy egyedi áruház esetében egy fejlett tartalom szerkesztővel. A kérdés az, hogy akarod-e, és bele fog e férni az idődbe.

Összefoglalás

Nézzük akkor mégegyszer. Akkor válaszd a Shoprenter megoldását, ha minimális erőfeszítéssel és egyedi igények nélkül egyszerűen csak szeretnéd kipróbálni, hogy kell-e ez az egész neked. Ha bizonytalan vagy, hogy szeretnél-e ezzel foglalkozni. Természetesen van rá lehetőség, hogy egy Shoprenter áruházban akár 100milliós forgalmat is elérjél, de ez csak bizonyos árucikkek esetén megvalósítható.

 

Ha valami egyedit szeretnél, mert fontos, hogy a Te webáruházad stílusa, hangvétele, termékmegjelenítése különleges legyen, szeretnél blogolni, landing oldalakat létrehozni, „együtt élni” a vásárlóiddal, akkor én inkább az egyedire szavaznék.

Mi az ami nem számít a választásba:

  • Ár. Teljesen mindegy mit csinálsz előbb utóbb ugyanott leszel mindkét megoldással.
  • Kereső optimalizálás. Ezt ugyanúgy meg lehet oldalni, a landing oldalak kivételével.

EGYEDI WEBÁRUHÁZ INFORMÁCIÓ

13 + 6 =

SHOPRENTER KUPONKÓD 10% KEDVEZMÉNY!

 SR_ID292_0224TG

Próbáld ki ingyen a Shoprentert 14 napig!

Ha itt rendeled meg a Demo oldalt, akkor megkapod tőlem azt az ebook-ot, amiben megmutatom, miért bukik el az induló webáruházak minimum 95%-a. Ez neked ARANYAT ér! Ha csalódnál a tartalmában én fizetek neked 10.000.- Ft-ot! 🙂

shoprenter kupon kedvezmény
Több mint 10 év online marketing és kereskedelmi tapasztalattal nyugodtan merem ajánlani mindenkinek a Shoprenter webáruházakat!

Rózsahegyi László
Online marketing szakértő – tulajdonos