+36 30 990 8992 info@company-365.com

Sikertörténet

Pászti Imre, a bádogos
MEGNÉZEM A HONLAPOT

Bárkinek sikerülhet?

Egy Dunaharaszti kisvállalkozó elképesztő sikere Dunaharasztitól Sri Lankáig!

Ha valahol egy luxusautóban meglátunk egy feltűnően elégedett embert, gyakran átfut az agyunkon, hogy vajon miből telik rá? Vajon ülhetnénk mi is ott, vagy az egyszerű embereket röghöz köti a magyar valóság?
Szerencsére az élet néha megmutatja, hogy a mesékből ismert legkisebb királyfi története azért tényleg lehet valóság is. Valami hasonló történt Imrével is. Emlékszem, nagyon meleg nyári nap volt, mikor először találkoztunk. Éppen a kertben dolgozgattam, mikor láttam, hogy a házunk mellett lévő telefon szekrénynél éppen betonozás folyik. Érdeklődve kérdeztem, hogy mi készül, és így elegyedtünk beszélgetésbe.

Megtudtam, hogy több munkát is vállal, mert miután feleségét tragikus hirtelenséggel elveszítette, rá maradt a két gyermek nevelése, és ő szeretne mindent biztosítani nekik, amit csak megérdemelnek. Az egyedülállók persze tudják, hogy ez mennyire megterhelő és nehéz így az élet, hiszen nem lehet egyszerre dolgozni és a gyerekekkel is lenni. Maradt hát a munka, több állásban is, így egyszerre volt segédmunkás, kertész és bádogos is. Ez utóbbi állt mindig is közel a szívéhez, és emlékszem, már az első beszélgetésünknél is észrevettem, hogy mennyire szereti a szakmáját.

Bádogosként viszont sajnos nem könnyű munkát szerezni, így örömmel meséltem el neki, hogy a cégünk a vallalkozas-ok.hu weboldalkészítéssel és Internetes reklámokkal foglalkozik, ami segíthetne neki is új ügyfeleket találni. Elmondta, hogy már jó ideje gondolkodik ezen, de valahogy soha nem készült el az oldala. Elbúcsúztunk egymástól és napokig nem is hallottam felőle. Végül a feleségem, Bea hívta fel, akinek elmeséltem Imre történetét és annyira megragadta, hogy nem akarta annyiban hagyni a dolgot.

Imre válasza először az volt, hogy „Sajnos most nem aktuális”. Ma már mosolyogva meséli, hogy mindössze 75 ezer forint volt akkor a zsebében, amiből ki kellett fizetnie a weblap előlegét. Bea hosszasan beszélt vele arról, hogy ha nem lép valamerre, akkor nem is várhatja, hogy megkapja azokat a munkákat, melyeket igazán szeretne. Szó szót követett és a beszélgetés után 20 perccel Imre telefonált, hogy rendben, akkor mégis kezdjünk neki. Innentől felgyorsultak az események, Imre ritkán látott lendülettel vetette be magát a munka rá eső részébe, melyen igazán meg is lepődtünk, mert ilyen lelkesedést ritkán tapasztalunk. Valószínűleg ez a sikereinek az egyik fő mozgatója, hogy mindent teljes erőbedobással csinál.

A weblap körülbelül egy hét alatt készült el és a második héten már megindult a reklámozása is. Ez volt az a pont, mikor Imre élete gyökeresen megváltozott. Végre a világ is tudomást szerezhetett róla, hogy van egy remek szakember, aki megbízásokra vár. Mai világunkban ugyanis már nagyon kevés az, hogy jól értünk valamihez, el is kell tudnunk adni magunkat, de az bizony nagyon keveseknek sikerül önerőből.

A csoda tehát kezdetét vette és alig egy hét alatt három olyan megbízást kapott, amelyek mind szakmailag, mind anyagilag új perspektívákat nyitottak számára. Időközben elkészült a Facebook oldala is, melyet összekötöttünk a weblappal és ebből az új csatornából is elkezdtek jönni a megrendelések. A munkák száma csak nőtt, ahogy a bevételek is, és már teljes munkaidőben a bádogos szakmában dolgozhatott, majd segédeket is fogadott, hogy tartani tudja a határidőket.

Az ismeretségek bővülésével egészen különleges megbízások is érkeztek. A legkülönlegesebb talán a címben is szereplő Sri Lankai munka, amely valójában egy hét munkából és egy hét álomnyaralásból állt. Mára olyan helyeken is megfordul, mint a Nemzeti Múzeum, a Műcsarnok, de állandó munkákat is kapott, például közintézmények karbantartását. A történet tehát még nem érte el csúcspontját, jelenleg olyan szakembereket keres, akikkel bővíthetné csapatát, mert már nem tud minden felkérést elfogadni.

Esténként boldogan tisztítja meg új, professzionális gépeit, melyeket végre megvásárolhatott, hogy még magasabb színvonalon végezhesse a bádogos munkát. A gyermekek jövője miatt sem kell aggódnia többé, hiszen végre jó úton halad minden. Mindezt mindössze fél év alatt érte el, vagyis igen, sikerülhet bárkinek, csak meg kell találni az utat, amely előrébb visz.

Miért írtam meg ezt a történetet? Mert talán valaki erőt merít belőle. Talán pont megadja neki azt a kis lökést, ami ahhoz hiányzik, hogy elinduljon egy másik, sikeresebb úton!