+36 30 990 8992 info@company-365.com

Ha csak a Shoprenter -10% kuponkódért jöttél az oldalra:)

SR_ID292_0224TG

 

Shoprenter vélemények – Jó lesz-e nekem ez a megoldás?

Mivel ezt a cikket olvasod, így feltételezzük, hogy hoztál egy részleges döntést, amely a Shoprenter mellett szól. De legalább is hajlasz arra, hogy jobban utánanézz ennek a lehetőségnek.

Mindenesetre webáruházas körökben az egyik legmegosztóbb dolog az, hogy ki milyen webáruház megoldást választ.

Fussuk is át gyorsan, milyen lehetőségeink vannak. Az egyszerűség kedvéért egy táblázatba foglaltuk össze a főbb szempontokat a különböző megoldásokról. Mivel véleményünk szerint az egyedi webáruház nem mikrovállalkozásoknak és kisvállalkozásoknak való, ugyanis a megvalósítandó funkciók nem indokolják és aránytalanul költségesebb, mint amennyi előny származik belőle ezen a szinten, így azt nem is tárgyaljuk ebben a cikkben.

AZ OLDAL ALJÁN TALÁLSZ EGY SHOPRENTER -10% KUPONKÓDOT és egy 14 NAPOS INGYENES TESZTELÉSI LEHETŐSÉGET!

Mikor javasoljuk, hogy webáruházat bérelj?

Nos ez kicsit sarkalatos vélemény lesz, de az elvünk az, hogy nem átverni szeretnénk az ügyfeleket, hanem jól működő vállalkozás felépítésében segítünk, hisz a mi érdekünk is ez.

Szóval adott, hogy van egy „jó” ötleted, amihez webáruház az eszköz. Pl. úgy gondolod, hogy remek dolog horgász webáruházat nyitni, mert egyre többen horgásznak és neked remek kapcsolataid vannak nagykereskedésekkel.

A gyakorlati tapasztalatunk az, hogy az induló webáruházak (mikro és KKV szektorban) esetében nincsen vagy alig van piackutatás. Vagyis a webáruházat indító nem az alapján indítja el a vállalkozást, hogy felméri az igényeket, a konkurenciát, üzleti tervet csinál, hanem szeret valamit, véleménye szerint jó üzlet van benne és így kezdi el.

Sajnos azt kell mondjuk, hogy ez a lehető legrosszabb út. Persze vannak így is sikertörténetek, de csak „szerelemből” nem fog jól menni egy webáruház. Így ha te nem csináltad meg fent felsoroltakat, akkor nem is javasolnánk mást, mint egy bérelhető webáruházat. Itt ugyanis minimális induló költséggel (ami egy domain vásárlás) és egy havi bérleti díjjal (illetve 14 napig ingyen használhatod az elején) el tudsz indulni. Amennyiben beéred egy kész választható sablonnal, úgy nem lesz egyéb indulási költséged.

Tehát amennyiben nem akarsz bonyolult funkciókat és bonyolult marketing megoldásokat, akkor havi 13.000 Ft körüli összegből egy nagyon jó kis alap webáruházat kapsz. A Shoprenter legkisebb csomagjával nem is nagyon érdemes foglalkozni, ugyanis olyan alapvető elemek hiányoznak belőle, ami manapság már szarvashibának számít egy működőképes webshopnál: bankkártyás fizetés hiánya, szűrő funkciók hiánya, Facebook, Instagram és Google Shopping integrációjának hiánya. Így ennek elindítását nem is javasoljuk.

Szóval ha havi 13.000 Ft-ot rá tudsz szánni a webáruházadra, akkor egy olyan webshopot kapsz cserébe, ahol az alapvető funkciók és több extra funkció is be van építve (pl. rengeteg bank bankkártyás fizetése, összekötések futárcégekkel, számlázóprogrammal és hírlevélküldővel vagy akár vállalatirányítási rendszerekkel való összekötés).

Amennyiben hajlandó vagy megtanulni a webáruház SEO-zását és az alapvető marketing mérések bekötését, kezelését, úgy ez egy remek lehetőség arra, hogy teszteld a piacodat, kipróbáld magad az online értékesítés világában.

A Shoprenter supportja remek, elérhetőek és hatékonyan tudnak segíteni a legegyszerűbb és a bonyolultabb dolgokban is, így ezen a téren nincs aggódni valód.

Mik lehetnek a buktatók?

És itt jön a neheze, ahol a legtöbb induló webshop el szokott bukni: ki kell alakítani a kategóriákat, terméktípusokat, fel kell tölteni a termékeket, egyszóval egy logikusan felépített és felhasználók által könnyen kezelhető áruházat kell csinálnod. Nehéz ez egyrészt azért, mert a kezelése nem annyira intuitív, hogy leülsz elé és tudod kezelni, tudod mi hol van, másrészt a termékek feltöltése (értsd: minden fontos adatot és képeket is megadsz róluk) rengeteg munkaórát vesz igénybe.

Természetesen van termék importálási lehetőség (amennyiben nem egyesével akarod létrehozni a termékeidet, hanem egy előre elkészített táblázat lenne az alapja), azonban ez csak a gyakorlottaknak szokott talán zökkenőmentesen működni. Ez Shoprenteres körökben állandó kérdés, probléma (hogyan kell importálni, nem működik az import, nem úgy működik, ahogy akarom, stb.)

Az alábbi típusú kérdések szoktak még előfordulni:

  1. – Egy adott sablonban mondjuk egy email címet vagy egy telefonszámot picit arrébb szeretnék tenni, nagyobbra állítani, vagy jobban látszódjon a kereső mező.
    – Nos ezen már csak webes szakember tud segíteni. Vagy megelégszel vele úgy, ahogy van vagy keresel szakértőt hozzá, aki megcsinálja neked.
  2. – Tömeges árváltozást hogyan lehet megcsinálni?
    – Ezt pl. egy Woocommerce webáruházzal ellentétben (ahol ezt egyszerűbb termékeknél simán meg lehet oldani) csak export-import végrehajtással tudod megcsinálni és nem árt hozzá némi Excel tudás is.
  3. – Landing oldalt szeretnék, ráadásul reszponzívat és persze legyen szép, figyelemfelkeltő és ne sablonos. Hogyan tudnám megcsinálni?
    – Hát bizony ehhez az átlag tudás nem lesz elegendő. Vagy sokat fogsz kérdezősködni veterán Shoprenteresektől (és talán tudnak segíteni), vagy szakember segítségét kéred, ami fizetős lesz.

Nem ritka, hogy bár olcsónak tűnik, már az induláshoz is fizetett szakembert vesznek igénybe a webáruház tulajdonosok (kialakításra és termékfeltöltésre), mert így sokkal gyorsabban el lehet indulni és nem kell végigjárni a sok buktatót. Természetesen ez megnöveli az indulási költségeket (amit mérlegelni kell), de még olcsóbb lehet egy Woocommerce vagy egy Prestashop webshop indulásnál.

Az oldal funkcionális (pl. nem működik a Kosárba tesz gomb) és gyorsasággal kapcsolatos paraméterei (betöltési sebesség) abszolút mértékben a Shoprenter kezében van, hibaelhárítás és fejlesztés is kizárólag tőlük kérhető hivatalos úton, ami néha nem történik meg vagy csak lassan zajlik le.

Amennyiben fentiekkel meg tudsz békélni és egy viszonylag stabil és indulási költségben nagyon olcsó, nem egyedi kinézetű webáruházra van szükséged, ahová viszont neked kell rengeteg munakórát beleölnöd a kialakításba (amit egy nem bérelhető webáruháznál a szakember elvégez helyetted), akkor a Shoprenter remek választás, mert sem karbantartási sem fejlesztési költségeid nem lesznek vele.

EGYEDI WEBÁRUHÁZ INFORMÁCIÓ

3 + 9 =

SHOPRENTER KUPONKÓD 10% KEDVEZMÉNY!

 SR_ID292_0224TG

Próbáld ki ingyen a Shoprentert 14 napig!

Ha itt rendeled meg a Demo oldalt, akkor megkapod tőlem azt az ebook-ot, amiben megmutatom, miért bukik el az induló webáruházak minimum 95%-a. Ez neked ARANYAT ér! Ha csalódnál a tartalmában én fizetek neked 10.000.- Ft-ot! 🙂